catalàcastellano

Espai Temàtic

Eines per a la Construcció

index Video Localizacion
    El Museu  VideoLocalització

Zones Visitables


l'Espai d'eines de la construcció se situa dins l'entorn privilegiat de la comarca del Baix Penedès, envoltat de ceps i oliveres i a un pas de la mar Mediterrània. A L'Espai d'eines o espai temátic podreu descobrir l'evolució de les tècniques i eines utilitzades en la construcció, començant per l'arquitectura rural tradicional de la pedra seca, seguint per les eines dels anys cinquanta i acabant per les d'última generació.


Panell interior del museu


Zona de Pedra Seca (Barraca de vinya)


El primer tram del recorregut es el de la visita a la barraca de pedra seca. Aquestes obres de pagesia estan vinculades al conreu de la terra i a l'aprofitament òptim de l'aigua, un recurs escàs sense el qual no es podia subsistir en una masia. El desenvolupament econòmic i social depenia del camp. Els orígens d'aquestes construccions se situan cap a l'any 711 en què es va produir la invasió musulmana de la península Ibèrica, i el poble dels Omeies, provinents de Síria, van introduir l'arquitectura seca, que posteriorment es va escampar pels països riberencs de la Mediterrània.


Barraca de Pedra Seca


Espai Temàtic


L'edifici de l'Espai Temàtic. És una construcció moderna però al mateix temps respectuosa amb l’entorn. L’edifici conjuga perfectament l’estètica amb la funcionalitat i s’han utilitzat materials moderns de la màxima qualitat.


Fotografia del Espai Temàtic

a l'interior del edifici trovarem les següentes arees i espais:
• Museu d'eines antigues: S'hi recreen diferents espais de treball del passat,època dels nostres avantpassats, amb la primera talladora "Rubí", inventada per Germans Boada l'any 1951. També eines i peces d’en Gaudi, utilitzades per a la construcció de la Casa Milà (La Pedrera), la Casa Batlló i l'Hospital de Sant Pau.
• Exposició didàctica d'eines més modernes utilitzades en l'actualitat.
• Auditori Gaudí, l'audiovisual "L'essència de construir" Personatges de diversos
àmbits de la societat catalana ens expliquen què significa per a ells "construir".
• Botiga - Venda de llibres educatius, eines de construcció i bricolatge, regals, records del Penedès.
• Espai Van der Rohe – Cafeteria, situada a un nivell superior, on es pot prendre una beguda visualitzant tot l' Espai.
• Escola - (només destinades a les visites per escoles) situada al nivell inferior, podrán practicar els talls amb les nostes eines per tal de fer mosaics i tangrams. Preparada amb taules, material i talladors per poder realitzar els diferents tallers i activitats.


Panell interior del museu