catalàcastellano

Espai Temàtic

Eines per a la Construcció

index Video Localizacion
    El Museu  VideoLocalització

La Història de Germans Boada


Els germans Antoni i Joan Boada


1950

Els germans Boada neixen a Rubí, l'Antoni el 1923 i en Joan el 1927. Després de cursar estudis primaris a les Escoles Ribas, desenvolupen la seva activitat professional a l'AEG i a la Gutemberg. A finals de l'any 1950, responent a un prec del seu futur sogre —en Joaquim Aragonès, paleta d'ofici—, en Joan crea un aparell mecànic manual per a resoldre les moltes dificultats que en Joaquim —i tants d'altres paletes— patien a l'hora de tallar rajoles i mosaics. L'anomena "Corta mosaicos y azulejos RUBI® i el 1951 l'Estat espanyol li'n concedeix la patent d'invenció.


1952

l'Antoni i en Joan fan front comú i la talladora es converteix en la pedra sobre la qual aixequen una incipient empresa: Germans Boada. Els primers anys es caracteritzen per l'àrdua tasca d'introducció al mercat espanyol d'una eina avançada en el temps i, alhora per la constant millora que l'Antoni fa tant de la talladora com dels processos de producció.Professional realitzant una demostració de tall


1960

Finalment, l'èxit s'aconsegueix durant la dècada dels 60, coincidint amb la generalització de paviments i revestiments de ceràmica i gres.


1969

Es l'any en que Germans Boada esdevé Societat Anònima.


Actualitat

Des de 1951 l'empresa Germans Boada, S.A. s'ha consolidat com una empresa internacionalment reconeguda i capdavantera en el seu sector. Al mateix temps, les talladores i diversos productes RUBI® segueixen ajudant a difondre arreu del món el nom de la ciutat que els ha vist néixer. Del primer taller, de gairebé 80 m2 unes oficines centrals, al municipi de Rubí (Barcelona) totalment renovades i una àrea productiva, que ocupen en conjunt més de 8000 m2 va entrar en funcionament el nou centre logístic i industrial de Germans Boada, S.A. Aquestes noves instal·lacions situades al municipi de Sta. Oliva (Tarragona), amb una superfície total de 30.000 m2 avançada tecnologia en gestió de comandes i estocs. Germans Boada, S.A. té filials a Portugal (LUSARUBI®), França (RUBI® FRANCE), Estats Units (RUBI® TOOLS USA), Canadà(RUBI® CANADA) Alemanya (RUBI® DEUTSCHLAND), Holanda (RUBI® BENELUX), Regne Unit (RUBI® UK), Xina(SUZHOU RUBI® TECHNOLOGIES) i Polònia (RUBI® POLSKA), així com una empresa participada a Mèxic (RUBI® DE MEXICO). Basant-se en la qualitat i prestacions del producte, Germans Boada, S.A. ha desenvolupat una perseverant tasca d’introducció a nivell internacional fins aconseguir que el tallador RUBI® sigui conegut a tots els nivells, tant pels professionals com pels amants del bricolatge. La potenciació d’una marca reconeguda mundialment ha estat acompanyada per la creació d’una amplia gamma de maquinària i eines per a la construcció molt valorada pels professionals de tot el món. La tasca continuada cap als mercats exteriors ha portat a tenir actualment una xarxa de distribució organitzada a tot Europa, Amèrica, Austràlia, Països Àrabs i Africans i a diversos Països Asiàtics, servint a un total de 140 països.